Kan man få gode resultater med billig gulvlak?

I Danmark er det heldigvis sådan, at trægulv er rigtigt populært i boliger rundt omkring i landet. Det er heldigt, da det giver et vildt fedt look og har et udtryk i et hus eller en lejlighed, som kan være svært at efterligne med gulvtæppe eller andre alternativer. Der er bare noget helt grundlæggende naturligt og smukt over lange træplanker der flyder gennem et stort og åbent lokale. Det fås ganske enkelt ikke bedre. Problemet opstår dog for de fleste når man lige er kommet sig over den første forelskelse og gulvet ikke længere er på toppen.

Det sker oftest af den simple årsag, at mange simpelthen ikke vedligeholder gulvet korrekt. Det bliver måske ikke plejet ofte nok, plejet forkert eller sågar aldrig plejet. Når man investerer en masse penge i et trægulv, så er det utroligt dyrt at spare på vedligeholdelsen. Men behøver det overhovedet at koste så mange penge? Ikke nødvendigvis! Det er nemlig ofte muligt at få sig noget ret billig gulvlak, hvorfor man ikke behøver at sælge både hus og bil for at beholde sit trægulv.

Billig gulvlak kan godt være bedst – hvordan finder man det bedste?

Mange har den idé, at hvis noget er billigt, så er det per definition heller ikke godt. Sådan er det jo desværre også med mange ting og det er ikke bare ud af den blå luft at vi har fået den idé. Man kan også nemt pege på mange produkter, hvor den antagelse stadig holder stik, men sådan behøver det bestemt ikke at være. Det er nemlig muligt – hvis man bruger en smule tid – at finde den gyldne kombination, hvor man både får sin gulvlak billigt, men også får et produkt, som virkelig fungerer. Man skal måske lige bruge lidt ekstra tid på research for at sætte sig ind i tingene, men på den lange bane er det mange penge sparet, da man løbende gennem gulvets levetid skal pleje og vedligeholde. De få timer investeret nu er altså penge sparet mange år fremover. Men hvordan gør man?

Med de fleste produkter er det sådan, at nogen bare har en højere pris selvom det nærmest er samme indhold. Det ses tit i supermarkeder, hvor et mærke med et ”brand” tit bare er en dyrere version af selvsamme produkt. Hvis du er opmærksom på det, når du skal finde gulvlak, så kan man allerede her nå langt. Det kan man nemlig ved, at man bruger tid på f.eks. anmeldelser på nettet. Her er det ligegyldigt om producenten påstår det ene og det andet, men her får man de rå holdninger og meninger, som folk har om produktet. Her vil man også få en rigtig god indikator på, om det faktisk er noget man skal bruge sine penge på. Hvis man bruger sin tid på disse anmeldelser eller måske får anbefalinger af venner og bekendte, så kan man ofte få fat på nogle meget billige produkter, men som stadig lever op til det, som man skal bruge dem til.

Forberedelsen er halvdelen af arbejdet

En vigtig pointe med at vedligeholde trægulve er, at kvaliteten af ens arbejde ikke ligger særligt tungt placeret i kvaliteten af den gulvlak man køber. Det handler i meget højere grad om, at man får gjort sig nogle ordentlige forberedelser. Det kan bl.a. være, at man forbereder træet ordentligt, så det er modtageligt overfor trælakken og klar til at absorbere den. Ved at lave de rigtige forberedelser, så kan man f.eks. købe en billig gulvlak af god kvalitet og få et resultat langt over forventning på grund af ordentlig forberedelse.