Vælg de rigtige kursuslokaler

Der kan være mange årsager til at en virksomhed vælger at skulle gøre brug af kursuslokaler eller et kursuscenter. Det første kan være de ikke selv har faciliteterne til at afholde et kursus hvor alle kan deltage og derfor må søge udenfor firmaets rammer. En anden ligeså god forklaring er det kan være at firmaet gerne vil have folk på neutral grund så de slipper for læringsbarriere hjemmefra og kan starte forfra uanset årsagen. Nedenfor følger en quickguide som kan hjælpe jer som virksomhed med at træffe det rigtige valg når I skal vælge kursuslokaliteter.

  • Beliggenhed

Beliggenheden for kursuslokalerne er altafgørende. Har I hovedsæde i Århus eller Randers fungerer det ikke hvis kursusstedet er på Sjælland. Derfor skal lokationen være tæt på jeres domicil men alligevel så langt væk fra at man ikke føler sig hjemme.

Kursuscenteret må gerne være afsidesliggende såsom i en skov eller ved kysten så længe at der er rigeligt med transport muligheder til og fra stedet. Derudover er fri tilgængelighed af offentlige transportmidler et stort plus.

 

  • Faciliteter

Det er vigtigt at kursuscentret kan tilbyde et væld af forskelligheder så alles behov kan tilgodeses. Det kan eksempelvis være hvis der er nogle som har behov for specielt a/v udstyr i nogle af lokaler, whiteboards eller højtalere.

 

  • Måltider

Et andet vigtigt succeskriterie for konferencier og kurser er maden. Selvom det kan virke som en mindre detalje har det rigtige måltid stor betydning. Som arbejdsgiver skal man betragte maden som en måde at vise påskønnelse på. Ved at give de ansatte et ordentligt måltid føler de sig værdsætte, omvendt kan det have fatale følger såfremt sandwich’ene er gamle og tørre. Derudover er det også fatalt for kendskabsfølelsen hvis man har glemt en af de ansattes allergier.

 

  • Tidsplan

Tidsplanen er afgørende for om deltagende får noget ud af dagen eller ikke gør. Sørg for at der er en tidsplan som samtidig indeholder buffer-elementer så det er muligt at kompensere såfremt et af indlæggene trækker ud. Derudover er det en god idé at have en plan B eller en plan C. For livet kan altid komme på tværs af planerne som hvis en af oplægsholderne er syge eller er forsinket i trafikken.

 

  • Kursuslokalerne

Sørg for at kursus lokalerne kan efterkomme kravene fra oplægsholderne og de samtidig er hyggelige at befinde sig i. Når folk skal lære er det vigtigt at man får dem til at sænke deres barriere så eventuelle læringsbarrier nedbrydes.

 

Så der er mange årsager til at vælge kursuscentret med omhu. Vælger du det forkerte kursuscenter eller kursuslokaler risikerer du at hele projektet bliver en fiasko da dine kursister ikke vil tage imod den læring som du kommer med. Vælger du derimod det rigtige kursussted og de rigtige faciliteter så har du alle forudsætningerne for at skabe en god lærerig konference. Dermed har du lagt grobunden for dine medarbejdere kan suge læringen til sig og dette vil du på sigt kunne mærke på bundlinjen.

Kilde: http://www.kysthotellet.dk/moeder-og-konferencer/kurser-seminarer/